Over Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

‘Met hart voor uw paard’

 

Vragen? Neem vrijblijvend contact op
  1. Home
  2.  » Over Paardencrematorium het Hoeksche Hof

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof heeft alles in huis voor een waardig afscheid en staat  7 dagen per week voor u klaar. Uw wens staat bij ons centraal. Wij verzorgen het cremeren van paarden en pony’s, speciaal vervoer,  met alle aandacht voor de sterke emotionele aspecten die hierbij een rol spelen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een mooi aandenken in de vorm van urnen, kunstwerken en as-sieraden.

Wij vinden het belangrijk dat iemand afscheid kan nemen op een manier die voor hem/haar goed voelt. Dat maakt ons werk mooi, ondanks dat we met veel verdriet te maken hebben. Dit is ook hoe wij in het leven staan, met een emotionele binding met het paard of de pony als bijzonder wezen en geliefd huisdier. We behandelen de dieren met hetzelfde respect zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden.

Achter elk paard zit een verhaal. Vaak krijgen we dat ook te horen. Soms raakt het ene verhaal je meer dan de andere. Vooral verhalen over jonge paarden of over paarden die plotseling overlijden, geheel onverwachts zijn voor ons vaak moeilijker, dan een paard dat door ouderdom is gestorven.

Paarden in de wei bij Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

We horen op beurzen en evenementen de mensen vaak zeggen: “Dood is dood, van mij hoeft het niet”. Diezelfde mensen kloppen echter een paar maanden of zelfs jaren later wel bij ons aan. Men wil de investering dan toch graag doen, omdat men behoefte heeft aan een waardig afscheid en concreet aandenken aan hun geliefde paard. Hierdoor kan men het verdriet een plekje geven, wat weer helpt bij het rouwproces.

Paardencrematorium
Het Hoeksche Hof:

N

Totaalconcept – van afscheid nemen tot aan crematie

N

Speciaal vervoer vanaf elke locatie in Nederland mogelijk. Maar ook in België, Duitsland en Frankrijk

N

Urnen, sieraden en meer

Geschiedenis

Tot en met 2007 vielen paarden, net als andere landbouwhuisdieren, onder de zogenaamde Destructiewet; een wet die het afvoeren en verwerken van dierlijk materiaal regelde. Sinds 2008 valt een paard niet meer onder de Destructiewet zoals koeien en schapen. Een dood paard hoeft sindsdien niet per se meer afgevoerd en vernietigd te worden door een destructiebedrijf. Het paard mag nu net als een hond of kat, gecremeerd worden in speciaal daarvoor ingerichte crematoria.

In 2009 is Paardencrematorium Het Hoeksche Hof B.V. opgericht door twee goede vrienden: Peter de Kock en Bart van Leenen, die elkaar al kennen sinds 1977. Zij hadden al enige tijd het plan om gezamenlijk een bedrijf op te starten, waarbij al snel duidelijk was dat dit een crematorium voor paarden moest worden.

De crematieoven van Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Per januari 2011 is Paardencrematorium Het Hoeksche Hof officieel van start gegaan door ingebruikneming van de speciale oven voor paardencrematies. De hypermoderne en volledig computergestuurde oven is ontwikkeld door Facultatieve Technologies, een gerenommeerde Nederlandse ovenbouwer. De oven voldoet aan alle Europese emissienormen en is duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig; aspecten die voor ons meer dan belangrijk zijn. Zeker gezien de toename van het aantal paarden- en ponycrematies de komende jaren. Op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing lopen wij hiermee dan ook voorop.

Wist je dat er in Nederland naar schatting 450.000 paarden zijn, waarbij er jaarlijks zo’n 20.000 overlijden?

Samenwerkingen

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof werkt samen met Huisdierencrematorium Het Hoeksche Hof, welke zich op dezelfde bedrijfslocatie bevindt. Zowel paarden als huisdieren kunnen hierdoor op dezelfde vertrouwde locatie worden gecremeerd.

Daarnaast hebben we samenwerkingen met andere crematoria in binnen- en buitenland:

 

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij willen u graag ontzorgen. U heeft dan alle tijd om afscheid te nemen van uw geliefde paard of pony. Zo verzorgen we het traject van het vervoer tot aan de herinnering aan uw paard of pony.

UW PAARD CREMEREN

Wil je een waardig afscheid van uw paard of pony? Dat kan! Met een crematie is het mogelijk om eervol afscheid te nemen. Paardencrematorium Het Hoeksche Hof heeft hiervoor alle faciliteiten in huis.

VERVOER VAN UW PAARD

Wij zorgen voor respectvol en gepast paardvriendelijk vervoer. Met onze speciale trailer en aanhanger maken we dit mogelijk in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

HERINNERING AAN UW PAARD

Het Hoeksche Hof verzorgt ook de mooiste urnen, kunstwerken en sieraden om uw paard te herinneren.

Uitstrooien van de as op onze weide.

U kunt de as van uw paard of pony ook laten uitstrooien op onze weide. 

Een levensboom bij Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Wat als uw paard of pony komt te overlijden?

Uw paard of pony rijden, verzorgen en onderhouden is één, maar wat nu als uw paard of pony komt te overlijden of dat u hem/haar noodgedwongen moet laten inslapen? Dit wilt u uiteraard graag op een respectvolle en waardige manier laten doen. U wilt uw paard of pony laten cremeren, maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Deze video geeft u een kijkje binnen Paardencrematorium Het Hoeksche Hof.

Ervaringen van onze klanten

Foto van Margot Mulder op haar paard

Mijn kleurrijke paard Renzo is overleden

“Dank voor jullie professionalisme en de sereniteit waarmee jullie het hele proces hebben afgehandeld. Hoe pijnlijk het afscheid ook is van mijn grote vriend, het biedt toch wat troost als we dat op een waardige manier kunnen doen.

Ik ben Renzo dankbaar dat onze wegen elkaar 8 jaar geleden gekruist hebben. Ik heb mezelf nooit gezien als zijn ruiter, maar hij heeft mij zoveel dingen bijgeleerd over het leven, zelfs nu nog na zijn dood. Ik wou dat het afscheid niet zo plots was geweest en dat hij nog minstens 12 jaar bij mij op de wei kon genieten, maar ik vind troost bij de gedachte dat hij nu op eeuwige groene velden graast, omringd door al even grote speelvogels als hij zelf was en we elkaar op een dag wel terug vinden (volgens het gedicht ‘de regenboog’ dat bij jullie in de toonzaal staat).

Als herinnering heb ik gekozen voor een boom, geplaatst in jullie groene velden, die al even speciaal is als Renzo : een boom met felrode bladeren en zwarte stam, Renzo had een rode schakering in zijn staart wanneer de zon erop scheen. De bladeren van de herinneringsboom worden geeloranje in de herfst, blijven rood tijdens de winter en lente en worden groen in de zomer. Renzo blijft”

– Marleen Verdeyen –

Heeft u vragen?

Afscheid nemen van uw paard of pony is niet niks. We kunnen ons voorstellen dat u met veel vragen zit. Wilt u meer informatie of antwoorden op uw vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op..

Paardencrematorium
Het Hoeksche Hof

Volgerlandseweg 6
3281 KV Numansdorp
0186 – 68 09 19

www.hethoekschehof.nl

© 2018 - Marketingondersteuning.nl