Cremeren van uw paard of pony

Een crematie van uw paard of pony, hoe gaat dat in zijn werk?
Lees er alles over op deze pagina!

 

Ga direct naar het aanvraagformulier voor de crematie van uw paard
  1. Home
  2.  » Cremeren van je paard

Cremeren van uw paard of pony

Sinds enige jaren is het wettelijk toegestaan om uw paard of pony te laten cremeren in specifiek voor paardencrematies ingerichte crematoria. Het beeld dat uw paard of pony wordt weggesleept en later door de destructiedienst wordt opgehaald behoort daarmee tot de verleden tijd. Met een crematie kunt u op een respectvolle manier afscheid nemen van uw geliefde paard of pony. Paardencrematorium Het Hoeksche Hof heeft alles in huis voor een waardig afscheid.

Een crematie van uw paard: hoe werkt het?

Mocht u besluiten dat u uw paard of pony wilt laten cremeren, dan is het fijn om te weten hoe dit in zijn werk gaat. Bij het cremeren van paarden komt natuurlijk veel meer kijken dan bijvoorbeeld bij een hond of kat. We leggen u hier graag uit hoe het crematieproces verloopt, wat u kunt verwachten en welke mogelijkheden er zijn.

Speciaal vervoerSpeciale trailer voor vervoer van paarden

Komt uw paard of pony thuis te overlijden of bij uw dierenarts of dierenkliniek, dan kunnen wij uw paard of pony op afspraak ophalen met onze speciaal hiervoor geschikte aanhanger. We nemen uw paard of pony op een rustige en respectvolle manier mee, zonder gesleep naar de weg en zonder grijpers.

Benieuwd hoe dit vervoer in zijn werk gaat?
Meer informatie over speciaal vervoer

 

Afscheid nemen

Uw wens staat bij ons centraal en u kunt zelf bepalen hoe u het afscheid geregeld wilt hebben. Wij vinden het belangrijk dat u dit kunt doen op een manier die voor u goed voelt, zodat u het verlies op een goede manier een plekje kan geven.

Crematie | Moderne crematieoven speciaal voor paarden

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof heeft in Engeland een speciale oven laten ontwikkelen door de Facultatieve Technologies, een gerenommeerde Nederlandse ovenbouwer. De hypermoderne computergestuurde oven voldoet aan de strengste emissienormen van Europa, is energiebesparend en milieuvriendelijk.

De oven is zo ontworpen dat elk paard er probleemloos in zijn geheel in past. Het paard kan zo gecremeerd worden op een respectvolle manier en in de normale houding waarin het is overleden. Zelfs het grootste paard (van zeeuws trekpaard tot de grote shires) kunnen we zo op een gepaste wijze cremeren.

De crematieoven van Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Hoe breng je een paard of pony in de oven?

Voor onze oven hebben we een speciale ovenlader laten ontwerpen, waarmee we ieder paard op een makkelijke manier de oven in kunnen brengen. We leggen het overleden paard vanaf een brancard in de ovenlader. Met behulp van een heftruck brengen we het paard of de pony met de ovenlader in zijn geheel in de oven, waarna we voorzichtig de bodem van de lader onder het paard vandaan halen.

Speciale heftruck voor het laden van de paarden in de crematieoven
De crematieoven van Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Hoe lang duurt een crematie?

De oven roteert langzaam waardoor de verbranding sneller maar vooral ook effectiever plaatsvindt. De gehele crematie duurt zo’n 3 tot 5 uur, afhankelijk van de grootte van het paard.

De as van uw paard

Na de crematie blijven er stukjes zeer poreus bot en as over. Dit wordt netjes uit de oven verwijderd zodat er niets in de oven achterblijft en deze schoon is voor de volgende crematie. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de overgebleven as alleen van uw paard of pony is en dat u ook alle as van alleen uw paard of pony terug krijgt. Het geheel van as en stukjes poreus bot worden vanuit de oven in een speciale machine verpulverd tot fijne as. De overblijvende asresten van het paard bedragen zo’n 20-25 kg. U krijgt de as terug in een speciale plastic bak, waarna u zelf bepaalt wat u hiermee wilt doen. U kunt de as zelf komen ophalen of door ons aangetekend aan u laten verzenden.

Aandenken aan uw paard | Urnen, sieraden en andere aandenken

De meeste mensen kiezen ervoor een kleine urn aan te schaffen om een gedeelte van de overblijvende as in te bewaren. We hebben urnen in alle soorten en maten, maar ook sieraden waarin een klein beetje as bewaard kan worden, bijvoorbeeld in ashangertjes, -bedeltjes en/of -kralen. Ook kun je een armbandje, ketting of (sleutel)hanger laten maken van de manen of de staart van je paard.

Het resterende deel van de as kunt u meenemen en thuis uitstrooien over de wei of rijbak. Overblijvende asresten, of eventueel alle as, kunt u eventueel bij ons uitstrooien op onze speciale as-weide of over water.

Bekijk ons aanbod urnen, sieraden, beelden en meer

Voorbeeld van sieraden
Voorbeeld van paardenurnen
Voorbeeld van een emotiebeeldje uit de collectie van Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Wat als uw paard of pony komt te overlijden?

Uw paard of pony rijden, verzorgen en onderhouden is één, maar wat nu als uw paard of pony komt te overlijden of dat u hem/haar noodgedwongen moet laten inslapen? Dit wilt u uiteraard graag op een respectvolle en waardige manier laten doen. U wilt uw paard of pony laten cremeren, maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Deze video geeft u een kijkje binnen Paardencrematorium Het Hoeksche Hof.

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij ontzorgen u graag, zodat u alle tijd heeft om afscheid te nemen van uw geliefde paard of pony. Zo verzorgen we het traject van het vervoer en de crematie tot aan een mooie herinnering in vorm van een urn of as-sieraad.

VERVOER VAN UW PAARD

Wij zorgen voor respectvol en gepast paardvriendelijk vervoer. Met onze speciale trailer en aanhanger maken we dit mogelijk in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

TARIEVEN VERVOER EN CREMATIE

Wat zijn de kosten om uw paard of pony te laten cremeren en vervoeren?

HERINNERING AAN UW PAARD OF PONY

Het Hoeksche Hof verzorgt ook de mooiste urnen, kunstwerken en sieraden ter herinnering.

Ervaringen van onze klanten

Foto van Margot Mulder op haar paard

"Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat mijn fjordenmerrie is overleden, het leven met zomer-eczeem werd haar ondraaglijk. Ondanks het blijvend gemis en verdriet kijk ik positief terug op het afscheid. En dat mede dankzij de manier waarop jullie mij met alle goede zorgen en liefdevolle service waardig hebben bijgestaan. Degenen die deze dag van dichtbij hebben meegemaakt, staan nog goed bij wat voor impact deze gebeurtenis heeft gehad op mijn 2 andere Fjordenpaarden. Zij hebben in alle rust en op eigen tempo afscheid genomen en dat heb ik dan ook zeker gemerkt in de verdere rouwperiode. Nogmaals, dank jullie wel."

- Margot Mulder -

Heeft u vragen?

Afscheid nemen van uw paard of pony is niet niks. We kunnen ons voorstellen dat u met veel vragen zit. Wilt u meer informatie of antwoorden op uw vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op..

Paardencrematorium
Het Hoeksche Hof

Volgerlandseweg 6
3281 KV Numansdorp
0186 – 68 09 19

www.hethoekschehof.nl

© 2018 - Marketingondersteuning.nl